Editie 12: Mini-workshop governance in een notendop met Lisa Welchman!

Elke organisatie ‘bestuurt’ wel iets, maar weinig organisaties besturen hun online strategie. En dat heeft consequenties. Gebrek aan digital governance hindert het vermogen van jouw organisatie om zich te veranderen (The Long, Winding Road to Governance van Erik Hartman).

Het wél hebben van digital governance, daarentegen, kan zo veel meer duidelijkheid brengen, dat er meer ruimte overblijft voor creativiteit (Webgovernance geeft ruimte voor creativiteit van Daphne Shinn). Wat is digital governance precies?

Digital Governance, hoe vertaal je dat?

Dat weten we nog niet. Maar wat is het dan? Niemand kan dat beter uitleggen dan Lisa Welchman zelf, auteur van Managing Chaos. Lisa:

“Digital governance is a framework for establishing accountability, roles and decision-making authority for an organization’s digital presence — which means its websites, mobile sites, social channels and any other Internet and Web-enabled products and services.”

Maar… we hoeven het niet bij een quote te laten. Lisa is erbij op 24 juni!

Tijdens de 12e editie van het Content Café geeft Lisa een mini-workshop ‘Digital governance in a nutshell’. Na Lisa’s presentatie volgen er drie presentaties met een governance-vraagstuk. In een ’therapy session’ pakt Lisa de casussen aan.

Lisa Welchman

Lisa WelchmanLisa is een erkende autoriteit in digital governance. Haar expertise is het versterken van de digitale volwassenheid van organisaties door meningsverschillen tussen digitale stakeholders op te lossen en duidelijkheid te creëren in de strategie, het beleid en de richtlijnen. Zij werkt intensief samen met haar opdrachtgevers om de uitdagingen te begrijpen en vervolgens op te lossen.

Lisa heeft een B.A. in filosofie behaald bij de University of North Carolina en zij was een Philosophy Fellow aan de Columbia University.

Stephanie Helfferich

Wetenschapsredacteur universitaire bibliotheek, Universiteit Utrecht. Stephanie op LinkedIn.

Schrijf je in!

De 12e editie vindt plaats bij onze vrienden van de Gcompany in de Atoomclub in Utrecht op woensdag 24 juni. We starten om 19.00. De workshop kost €15 en er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vol = vol. Schrijf je in!

Hier alvast adres en route (maar alle inschrijvers krijgen van tevoren nog een nieuwsbrief met alle praktische informatie rondom vervoer en parkeren).

Alvast de diepte in? Lees dan dit uitgebreide en inzichtelijke artikel van Iacobien Riezebosch.

We zien er naar uit je op 24 juni weer te zien!

Over Charlotte van Oostrum

Charlotte is freelance contentstrateeg. Ze schrijft zo nu en dan voor Born Hungry Mag en leert altijd iets nieuws.
Dit artikel is geplaatst in 12 - Governance in een notendop. Bookmark hier de permalink.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.