ContentCafé proudly presents: Zoekt en gij zult vinden… toch?

Toen Google in 2013 5 minuten offline was, daalde het aantal page views op het internet met 40%. We navigeren het web via zoekmachines: elke maand stellen we met z’n allen elke 60 seconden zo’n 2.66 miljoen vragen aan Google’s ondoorgrondelijke algoritmes. Het is dus niet zo gek om te denken dat navigatie- of interactieproblemen ook met search ‘opgelost’ kunnen worden. Als je argumenten nodig hebt om aan te tonen dat dit niet werkt, lees dan dit artikel.

Maar wanneer werkt search dan wel en hoe weet je of een zoekmachine goed functioneert? Hoe kun je input leveren voor implementatie? Wat is semantisch zoeken, wat zijn de praktische mogelijkheden en hoe kun je dat zo inzetten dat jouw bezoekers niet eens meer hóeven te zoeken?

De elfde editie van het ContentCafé vindt plaats op woensdag 8 april om 19 uur Performance Solutions in Hoofddorp. We laten je graag verdwalen en je weg terugvinden in de wereld van search, semantiek en algoritmes.

Een uitgefaseerde zoekmachine
Een uitgefaseerde zoekmachine

Met trots presenteren we de volgende drie sprekers:

Wouter Weerkamp: zoekmachine-evaluatie (@hashtalk)

Wouter was vroeger PhD en postdoc researcher aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), nu is hij mede-oprichter van 904Labs, een bureau gespecialiseerd in lerende zoekmachines. Als spin-off van de UvA probeert 904Labs het gat tussen de universiteit en de praktijk te overbruggen. Wouter zal bij ContentCafé spreken over zoekmachine-evaluatie.

Daan Odijk: semantisch zoeken (@dodijk)

Daan is onderzoeker aan de faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatie en doet niet aan biografieën. Zijn praatje bij het ContentCafé zal gaan over semantisch zoeken.

Edwin Stauthamer (@estauthamer)

Edwin is een adviseur die zijn sporen op het gebied van Enterprise Search en Informatie-architectuur heeft verdiend. Door jarenlang werkzaam te zijn binnen deze vakgebieden bij diverse organisaties heeft hij een brede blik en diepgaande kennis opgedaan.

Locatie: Performance Solutions in Hoofddorp

Een nieuwe locatie dit keer! De ‘Experience Engineers’ van Performance Solutions openen op 8 april hun deuren voor ContentCafé #11. Er is plek voor 60 mensen, dus schrijf je snel in (kosten €5 voor hapjes en drankjes).

Hier alvast adres en route (maar alle inschrijvers krijgen van tevoren nog een nieuwsbrief met alle praktische informatie rondom vervoer en parkeren).

We wensen je alvast veel succes met het zoeken van je paaseieren en zien ernaar uit je op 8 april weer te zien!

Over Charlotte van Oostrum

Charlotte is freelance contentstrateeg. Ze schrijft zo nu en dan voor Born Hungry Mag en leert altijd iets nieuws.
Dit artikel is geplaatst in 11 - Search. Bookmark hier de permalink.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.