Presentatie Anne Sikken en Annemarie Jongejan

Een fusie tussen twee organisaties betekent ook dat twee sites moeten fuseren. Anne Sikken, webredacteur bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants en Annemarie Jongejan, freelance webredacteur verhaalden over het proces om de gezamenlijk 10.000 stuks content van twee accountantsorganisaties te analyseren, selecteren  en over te brengen naar de nieuwe site.

De gedroomde 24-knops homepage van materiedeskundigen van de NBA
De gedroomde homepage van materiedeskundigen

Daarbij hadden ze te maken met eigengereide materiedeskundigen (noem ze nooit contenteigenaren!) die al een vastomlijnd idee van de homepage hadden, een ingewikkelde relatie met ICT, en -charmant openhartig – hun eigen neiging om de kop in het zand te steken. Hoe het toch allemaal goed kwam, ook met de homepage, is te zien op www.nba.nl. Als succesfactor noemden Anne en Annemarie de onvoorwaardelijke steun van het management: om oude content te weren, om luie materiedeskundigen te activeren en om iedereen te herinneren aan het oude spreekwoord: schoenmaker blijf bij je leest.

Over Ilse

Ilse Jonker is freelance contentstrateeg. Zij staat opdrachtgevers bij met een mix van projectleiderschap, onderzoek en advies. Contentmigraties zijn haar specialiteit en haar lievelingsmotto luidt: content is king, but everyone needs a consigliere. Zij schrijft op infochef.nl
Dit artikel is geplaatst in 04 - Contentmigratie: mens versus machine en getagged . Bookmark hier de permalink.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.