Sanne ’t Hooft over eindgebruikervriendelijk CMS

Sanne ‘t Hooft is partner bij het Utrechtse ontwerpbureau Ylab. Hij vertelde over YCE (Ylab Content Editor), een contentmanagementsysteem voor MKB-bedrijven. Ylab heeft dit CMS zelf ontworpen en gebouwd. Ze hebben hierbij geprobeerd het de redacteur zo makkelijk mogelijk te maken.

Verleiden

Hun doelgroep is geen contentprofessional, maar werkt af en toe een pagina of nieuwsbrief bij naast het andere werk. Het was mooi om te horen hoe bepaalde ontwerpkeuzes (WYSIWYG of niet?) tot stand kwamen en met welke concrete functionaliteit de gebruikers worden verleid hun content actueel te houden.

Sketches for Yet Another Content Management System #contentcafe

Over Bas Evers

Bas is contentstrateeg bij CZ. Hij adviseert daar over goed onderbouwde keuzes maken bij de digitale diensten van CZ, zowel boven als onder de motorkap. Steekwoorden: contentkalender, -architectuur en governance.
Dit artikel is geplaatst in 01 - Verkenning van contentstrategie en getagged . Bookmark hier de permalink.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.