Editie 8: Online & Organisatie

Op woensdag 18 december is het volgende ContentCafé. Met dit keer als thema Online & Organisatie. Vanaf 19:00 uur In de Ruimte in Utrecht.

> Schrijf je direct in

Als contentspecialist en -strateeg staat je project vaak in het licht van grotere organisatieveranderingen. Een contentmigratie, rebranding of nieuwe site hebben vaak een oorzakelijk verband met een aanstaande fusie, overname of koerswijziging van de organisatie. Intranetten worden gebruikt om nieuwe manieren van werken te stimuleren.

Wat merk jij van organisatieperikelen?

Hoe beïnvloedt dat ons werk? Wat moeten wij weten van klassieke organisatieveranderingsprincipes? En hoe zetten we digitale middelen in bij een organisatieverandering? Drie sprekers geven ons meer inzicht.

Jacqueline Jansen

Jacqueline JansenJacqueline Jansen is organisatieadviseur. Zij helpt organisaties, samen met Joop Swieringa, bij veranderingen. Hun doel: na de verandering moeten mensen prettiger werken. De helft van het duo houdt trouwens kantoor op steenworp afstand van In de Ruimte.

Gedoe komt er toch

Jacqueline is co-auteur van ‘Gedoe komt er toch’ en recent ‘Gedoe op tafel‘, beide warm aanbevolen boeken over organisatieverandering voor niet-organisatiekundigen. Jacqueline zet de theoretische kaders neer: wat is organisatieverandering precies en welke principes liggen eraan ten grondslag?

Martine Zom

Martine ZomMartine Zom slaat in haar carrière de brug tussen IT en business. Lange tijd gewerkt bij Tridion, heeft ze zich nu gespecialiseerd in het adviseren van organisaties over beter gebruik van interne samenwerkingsmogelijkheden. Ze is betrokken bij PerformanceServer, een platform waarmee medewerkers meer uit zichzelf kunnen halen.

Venster op je werk

Martine stelt zich de vraag hoe het platform intranet past in de huidige tijd en in de moderne organisatiestructuren. Ze neemt ons mee in de verbeelding van het intranet als een “venster op je werk”: activerend en ondersteunend in je dagelijkse bezigheden. Martine vertelt wat deze kijk op intranet betekent voor contentmanagement.

Nico Scholte

Nico ScholteCommunicatieman Nico Scholte, sinds 2007 actief als zzp’er – COMtogether, is jarenlang verantwoordelijk geweest voor inter- en intranet bij Stork. Hij is ervan overtuigd dat iedereen binnen een organisatie moet kunnen publiceren. Nico steunt De nieuwe Communicatieprofessional (#DNCP) dan ook van harte.

De nieuwe redacteur

Nico vindt zoals gezegd dat iedereen binnen een organisatie zelf moet kunnen publiceren. Redactierichtlijnen zijn wat hem betreft uit de tijd. Iedereen publicist stelt natuurlijk wel eisen aan de systemen waarmee mensen werken en vraagt bewustzijn van de consequenties. Nico vertelt hoe de ideale, moderne redacteur eruit ziet.

Benieuwd hoe organisatie en online elkaar raken? Kom op woensdagavond 18 december naar In de Ruimte in Utrecht. De deuren gaan open om 19:00 uur. Om 19:30 uur trappen we af.

> Schrijf je nu in

> Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Over Bas Evers

Bas is contentstrateeg bij CZ. Hij adviseert daar over goed onderbouwde keuzes maken bij de digitale diensten van CZ, zowel boven als onder de motorkap. Steekwoorden: contentkalender, -architectuur en governance.
Dit artikel is geplaatst in 08 - Organisatie & Online. Bookmark hier de permalink.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.