Aankondiging editie 1: verkenning van contentstrategie

Yohan Creemers en Sanne ’t Hooft van Ylab vertellen hoe ze hun cms redacteurvriendelijk hebben gemaakt:

Bij het opzetten van nieuwe websites wordt gelukkig steeds vaker vooraf een contentstrategie ontwikkeld. In de praktijk blijkt het vaak lastig om de website ook conform de strategie te onderhouden. Bij het herontwerp van ons content management systeem hebben we geprobeerd om het voor de redacteur makkelijker en aantrekkelijker te maken de kwaliteit van de content op peil te houden. In deze presentatie laten we zien tot welke ontwerpkeuzes dit uitgangspunt heeft geleid.

Ilse Jonker (InfoChef) vertelt over contentstrategie en contentmigratie:

In het nieuwe vakgebied contentstrategie wordt niets zo vaak met een monster vergeleken als een contentmigratie. Ondanks je uitgekiende strategie is hij groter dan je denkt en de krochten waarin hij leeft dieper. Hoe ga je om met de onvoorspelbare eigenschappen en draconische proporties van een contentmigratie? Ilse geeft tips en tactieken om je eigen beest in toom te houden.

Xander Roozen en Bas Evers van Informaat vertellen over metasoep:

Metadata hebben een slecht imago gekregen. Het is iets technisch, ze zijn lastig om op te voeren en het levert niks op. Dat imago vinden wij onterecht. Dat het gezien wordt als iets technisch, slecht geïmplementeerd wordt en weinig oplevert komt niet door de metadata zelf. Gebruik van metadata is juist een krachtige manier om in grote hoeveelheden informatie verbanden en structuur aan te brengen, die je zelf bepaalt. Maar dat gaat zeker niet vanzelf. Wat zijn nu de voorwaarden om dit te vertalen naar een succesvolle strategie?

Over Bas Evers

Bas is contentstrateeg bij CZ. Hij adviseert daar over goed onderbouwde keuzes maken bij de digitale diensten van CZ, zowel boven als onder de motorkap. Steekwoorden: contentkalender, -architectuur en governance.
Dit artikel is geplaatst in 01 - Verkenning van contentstrategie. Bookmark hier de permalink.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.